Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 646524
  • Unique Visitors: 6839

"Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες" του Αντώνη Ζιώγα

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους 2021

"Οι Παλαιστές" του Στρατή Καρρά

''Το τέρας κι εγώ'' του Σταμάτη Μαλέλη

''Το τέρας κι εγώ'' του Σταμάτη Μαλέλη

Την φετινή χειμερινή περίοδο στο Θέατρο Πρόβα παρουσιάζεται για έκτη χρονιά το συγκλονιστικό μπέστ σέλλερ του Σταμάτη Μαλέλη «Το Τέρας κι Εγώ».

Το έργο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Τεχνών με το πρώτο βραβείο ΝΙΚΟΣ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ως το καλύτερο έργο της περιόδου 2016-2017 και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

«Το Τέρας κι Εγώ» αναφέρεται στην συναρπαστική ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία, που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, τη μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό και τον τρόπο που λυτρώνεται.

Λίγα λόγια για το έργο
«Το τέρας κι εγώ» είναι ένα συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, την μάχη του ήρωα με την κατάθλιψη και τον πανικό και τον τρόπο που λυτρώνεται. Η μελαγχολία τον χαρακτήριζε από τα παιδικά του χρόνια σε συνδυασμό με το αυταρχικό και καταπιεστικό οικογενειακό περιβάλλον γέννησαν την κατάθλιψη, που εκδηλώθηκε έντονα με πανικούς, υπό συνθήκες άγχους και πίεσης στην εργασία του στην τηλεόραση. Κάθε επαφή με την δουλειά του μύριζε θάνατο. Δεν μπορούσε όμως να την παρατήσει. Φέρονταν ενοχικά! Απ’ τη μία γιατί δεν άντεχε να απογοητεύσει τους γονείς του, που τον ήθελαν επιτυχημένο επαγγελματία και οικογενειάρχη κι απ’ την άλλη γιατί είχε απομακρυνθεί από τους φίλους του, τα όνειρά του, τον πραγματικό του στόχο: ν’ αλλάξει τον κόσμο.Δεν του άρεσε να είναι αστός και βολεμένος, αλλά ήταν. Ήθελε να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο, αλλά δεν το έκανε. Αυτή η αντίφαση τον οδήγησε στο να αισθάνεται ένοχος και οι πανικοί ήταν η αυτοτιμωρία του!Με την βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής και της ψυχανάλυσης, άρχισε σταδιακά να αλλάζει τη ζωή του. Έμαθε να κοιτάζει κατάματα τον εαυτό του, χωρίς να φοβάται για το θέαμα, που θα αντίκριζε. Έκανε βουτιά στα «σκουπίδια» που είχε μέσα του και αναθεώρησε τη ζωή του. Αντιμετώπισε με θάρρος τις αιτίες, όσο επώδυνες και αν ήταν. Έφερε κοντά το Εγώ με το υποσυνείδητο. Μείωσε τους συμβιβασμούς. Καθάρισε την καμινάδα του μυαλού του όπως λέει και ο Γιάλομ. Έβαλε βόμβες στα θεμέλια του πρέπει. Έγινε ο πρωταγωνιστής της ζωής του. Βγήκε νικητής από έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Αυτό που κατάφερε ο ήρωας του έργου μπορούν να το καταφέρουν όλοι, όσοι υποφέρουν από την κατάθλιψη και τον πανικό. Ο κοινωνικός αποκλεισμός που προκάλεσε η πανδημία οδήγησε τους ανθρώπους πολύ πιο εύκολα στην κατάθλιψη.Ειδικότερα τους νέους που χάνουν τα δικαιώματα τους και βλέπουν πως δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους όπως θέλουν.Γιατί το μέλλον είναι ακόμα πιο αβέβαιο και ζοφερό.Η εργασία και η Τέχνη έπαψε να είναι δικαίωμα των πολλών.Όμως το μήνυμα είναι αισιόδοξο: η αρρώστια αυτή περνάει, γιατρεύεται!
Σωτήρης Τσόγκας

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσόγκας
Διασκευή: Σωτήρης Τσόγκας, Γιάννης Ζέρβας
Εικαστική επιμέλεια: Μαίρη Ραζή
Ζωγραφική σκηνικού: Μανώλης Δασκαλάκης
Μουσική: Νίκος Χαριζάνος
Video art: Παναγιώτης Τσάγκας

Ηθοποιοί

Σωτήρης Τσόγκας,
Μαίρη Ραζή,
Κυριάκος Ντούμος,
Κοραλία Τσόγκα

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Έναρξη 08/01/2022

Τρέιλερ Παράστασης

https://www.youtube.com/watch?v=cy7XsSYZfdE&t=14s

Gallery Εικόνων

''Το τέρας κι εγώ'' του Σταμάτη Μαλέλη ''Το τέρας κι εγώ'' του Σταμάτη Μαλέλη ''Το τέρας κι εγώ'' του Σταμάτη Μαλέλη ''Το τέρας κι εγώ'' του Σταμάτη Μαλέλη ''Το τέρας κι εγώ'' του Σταμάτη Μαλέλη

Επισυναπτόμενα Αρχεία