Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 42029
  • Unique Visitors: 2025

"Γιαγια Σμύρνη" του Υάκινθου Μάϊνα
Καλοκαιρινή περιοδεία

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους 2023

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα"

"Η Κυρία δεν πενθεί" του Κώστα Μουρσελά
Καλοκαιρινή περιοδεία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ ΣΤΟ ENHMERΟTIKO.GR ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΗ ΤΡΙΜΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ ΣΤΟ ENHMERΟTIKO.GR ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΗ ΤΡΙΜΗ

Μαίρη Ραζή: «Αν είχα μπροστά μου αυτήν την ελεεινή Ρούλα Πισπιρίγκου, θα ήθελα να της χώσω πατσαβούρα στη μούρη»»
by Έπη Τρίμη11/05/2022 16:2744

Απόσπασμα απο τη συνέντευξη :
Της: Έπη Τρίμη

Πρόκειται για μια ταλαντούχα γυναίκα που είναι και η ιδρύτρια του θεάτρου Πρόβα την οποία διευθύνει με τον σύζυγό της και την κόρη της ανεβάζοντας τις δικές τους παραστάσεις. Τόσο η ίδια όσο και η αδελφική της φίλη Κάρμεν Ρουγγέρη αποδεικνύουν καθημερινά πως οι καλύτερες συνεργασίες είναι μεταξύ της οικογένειας ενώ όταν είσαι ζεστός και προσηνής άνθρωπος σε αγαπούν άπαντες είτε πρόκειται για θαυμαστές, είτε για συναδέλφους ή δημοσιογράφους. Η Μαίρη κάθε φορά που κάνουμε μια συνέντευξη είτε είναι για ένα έντυπο ή την τηλεόραση έχει πολλά ενδιαφέροντα να πει τα οποία τα λέει ακριβώς όπως τα νιώθει χωρίς να τα φιλτράρει. Ελπίζουμε και εσείς να βρείτε την κουβέντα μας ενδιαφέρουσα.

Μαίρη μίλησέ μας για «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» που φέρει την υπογραφή του Ιάκωβου Καμπανέλλη και ανεβαίνει στο θέατρο «Πρόβα». Γιατί επιλέξατε το εν λόγω έργο και τι πρέπει να περιμένει ο θεατής;

Για παρά πολλούς λόγους επιλέξαμε το συγκεκριμένο έργο. Το θέατρο «Πρόβα» έχει στο ενεργητικό του μακροχρόνια πορεία παρουσίασης ελληνικών θεατρικών έργων. Φέτος στρέφουμε και πάλι την προσοχή μας στη νεοελληνική δραματουργία και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου. Πρόκειται για τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού που φέρει την υπογραφή του Πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου Ιάκωβου Καμπανέλλη. Θέλουμε, καταρχάς να τιμήσουμε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον εορτασμό του έτους Καμπανέλλη, 100 χρόνια από τη γέννησή του. Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού είναι ένα από τα σημαντικότερα και από τα πλέον διακεκριμένα έργα της Νεοελληνικής δραματουργίας. Το έργο παραμένει επίκαιρο, 43 χρόνια μετά τη γραφή του. Tο θέμα του είναι υπερτοπικό, υπέρ χρονικό, δηλαδή κλασικό. Διαπραγματεύεται την ακόρεστη και θηριώδη δίψα του ανθρώπου για εξουσία ,δύναμη, πλούτο έλεγχο και εκμετάλλευση. Τα τέσσερα πόδια ενός τραπεζιού δεν μπορούν να σταθούν όρθια αυτόνομα χωρίς το καπάκι του τραπεζιού γιατί θα πέσουν.

Με αφορμή τη διαμάχη για την κληρονομιά μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης η οικογένεια που αποτελείται από επτά αδέρφια συντηρεί με κάθε τρόπο τον ημιθανή πατέρα τους στη ζωή γιατί χωρίς αυτόν θα πέσουν. Είναι η τάβλα του τραπεζιού. Με χιούμορ που καίει και με εσωτερική διάθεση μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ανελέητους καβγάδες, ραδιουργίες που γίνονται συνέχεια ανάμεσα στα επτά αδέρφια στο τέλος αποφασίζουν να συμφιλιωθούν για να συνεχίζουν να έχουν ακόμα τον μπαμπά τους.

https://www.enimerotiko.gr/kyries-eidiseis/mairi-razi-an-eicha-mprosta-m...

Σχετικές Εικόνες

Επισυναπτόμενα Αρχεία