Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 42045
  • Unique Visitors: 2026

"Γιαγια Σμύρνη" του Υάκινθου Μάϊνα
Καλοκαιρινή περιοδεία

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους 2023

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα"

"Η Κυρία δεν πενθεί" του Κώστα Μουρσελά
Καλοκαιρινή περιοδεία

Απόσπασμα απο τη συνέντευξη της Μαίρης Ραζή στο My Tv και τη Μάρα Σαρρή

Απόσπασμα απο τη συνέντευξη της Μαίρης Ραζή στο My Tv και τη Μάρα Σαρρή

Πως είναι ένα συνεργάζεστε επί σκηνής τόσο με τον σύζυγό σας Σωτήρη Τσόγκα όσο και με την κόρη σας Κοραλία Τσόγκα;
Είναι πολύ ευχάριστο είναι κάτι που δε συμβαίνει εύκολα και είμαστε τυχεροί. Στις 90 παραγωγές που έχουμε κάνει είναι η τέταρτη φορά που είμαστε σε μία παράσταση και οι τρεις μαζί. Η Κοραλία δουλεύει συνήθως καθώς κάνει την δική της καριέρα. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις με το παιδί σου. Βέβαια πάνω στη σκηνή ξεχνάς ότι αυτό είναι το παιδί σου ή ότι ο άλλος είναι ο άντρας σου δεν το σκέφτεσαι πάνω στη σκηνή. Έχουμε ένα μεγάλο όφελος. Ο Σωτήρης και εγώ παίζουμε τόσο πολλά χρόνια μαζί. Η συνεννόηση που έχουμε και η υποκριτική μας ταυτότητα είναι εκείνοι οι κώδικες καθώς συνεννοούμαστε με τα μάτια έχουμε το ίδιο βάδισμα.Η επικοινωνία η ταυτότητα μίας παράστασης ορίζεται και από τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε εμείς σκηνικά αυτό βοηθάει πολύ και τους σκηνοθέτες που μας σκηνοθετούν αλλά και εμάς τους ίδιους. Συνήθως δουλεύουμε και με τα ίδια πρόσωπα με τον ίδιο πυρήνα. Οι ηθοποιοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε προέρχονται από τις ίδιες ερμηνευτικές σχολές. Αποκωδικοποιούμε τους ρόλους μας με τον ίδιο τρόπο και έχουμε κοινή γλώσσα. Δεν θα μπορούσαμε εύκολα να διατηρήσουμε την σφραγίδα του θεάτρου "Πρόβα". Οι ηθοποιοί μας δεν είναι πολύ γνωστοί από την άποψη ότι μπορεί να μην έχουν εργαστεί στην τηλεόραση αλλά δουλεύουν πολλά χρόνια κάνοντας συγκεκριμένο θέατρο όχι διασκεδαστικό αλλά ψυχαγωγικό. Όλα τα είδη τα σέβομαι τα εκτιμώ και τα αγαπώ, όλα έχουν το χώρο τους και κανέναν δεν υποτιμώ. Όλα τα είδη έχουν τον κόσμο και το κοινό που θέλει να τα δει.Δε συμφωνώ που λέμε αυτός είναι κουλτουριάρης ή του εμπορικού. Όλα χρειάζονται. Αυτό είναι ένας ρατσισμός που δεν το δέχομαι ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Μπορεί να μην πας ποτέ να δεις τον άλλον να μη σε ενδιαφέρει όμως υπάρχει ένα κοινό που τον ακολουθεί και για να συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνει καλά.

Πόσο βαρύ είναι το φορτίο τού να έχετε το δικό σας θέατρο, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που μπορεί να προκύψουν;
Πολύ βαρύ. Εμείς παίρνουμε κάποιες επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτά, όμως, δεν καλύπτουν τη λειτουργία μιας παραγωγής που θα κάνει 100 παραστάσεις. Άντε να σου καλύψει 15-20 παραστάσεις. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βάζεις κόσμο μέσα στο θέατρο. Υπάρχει ένα ειδικό κοινό που παρακολουθεί αυτές τις παραστάσεις. Εγώ τις δυσκολίες που έχω περάσει, επειδή είμαι ένας άνθρωπος με θετική σκέψη, αισιοδοξία και στόχους και διεκδικώ πράγματα, δεν τις αφήνω να με καταβάλλουν. Έχω ένα σύστημα και τα διώχνω αυτά. Σε δύσκολες εποχές, έχουμε φτιάξει πράγματα με πολύ μεγάλες καλλιτεχνικέςπροσδοκίες.Όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου, θα έρθουν και τα λεφτά, θα μπει και ο θεατής μέσα. Δεν με φόβισε αυτό ποτέ. Εγώ δεν έχω πουλήσει σπίτι, αγόρασα. Δεν είχα ποτέ πολλά λεφτά, δεν πείνασα, αλλά δούλευα.

Αυτή η δουλειά σας έχει προσφέρει τελικά περισσότερες χαρές;
Μόνο χαρές, τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Έχω εισπράξει πολλή αγάπη και μεγάλη εκτίμηση. Δουλεύω πάντα ήσυχα, δεν γλείφω, διεκδικώ και δεν ζητάω ελεημοσύνη. Η δουλειά μας έχει αναγνωριστεί. Οι σχέσεις που είχα με τους συναδέλφους μου ποτέ δεν ήταν ανταγωνιστικές. Ποτέ δεν έβαζα τον άλλον απέναντι μου. Ο στόχος μου ήταν να είμαστε σε κύκλο. Και μέσα στον χώρο μας, βέβαια, σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και η παρουσία του Σωτήρη Τσόγκα, που είναι ένας μεγάλος ηθοποιός χαμηλών τόνων, δεν έχω έρθει ποτέ σε διεκδικητική σύγκρουση καλλιτεχνική ή οικονομική με κανέναν συνάδελφο μου. Στο θέατρο, Μαιρούλα με φωνάζουν και με αγαπούν όλοι. Αυτό το πολύτιμο πράγμα που έχω πετύχει το εισπράττει ο κόσμος και το κοινό.

Απωθημένα έχετε;
Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου τέτοια πράγματα. Μόνο ένα παράπονο έχω. Δεν έχω παίξει στην Επίδαυρο. Είμαι, όμως, ένας επαγγελματίας θεατής, βλέπω κάθε χρόνο όλες τις παραστάσεις της Επιδαύρου. Δεν είμαι, βέβαια, η μόνη που δεν έχει παίξει και είναι λογικό. Όπως εγώ παίρνω τους συνοδοιπόρους μου να ανεβάσω ένα έργο, έτσι κι εκείνοι παίρνουν τους συνοδοιπόρους τους. Δεν είμαι σε αυτόν τον κύκλο. Αν κάποιος δεν έχει δουλέψει μαζί μου, είναι δύσκολο να με πάρει. Δεν τον αδικώ, αλλά δεν χαίρομαι που ύστερα από τόσα χρόνια στο θέατρο δεν έχω παίξει. Το συναίσθημα της αξιοπρέπειας ειναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου.

Πηγές : https://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/744778/mairi-razi-einai-poly-omor...
https://www.zappit.gr/showbiz/mairi-razi-mono-ena-parapono-echo-kai-den-...

Σχετικές Εικόνες

Επισυναπτόμενα Αρχεία