Χορηγός Επικοινωνίας

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 2124571
  • Unique Visitors: 85167

"Το Τέρας και εγώ" του Σταμάτη Μαλέλη - Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00μμ, Κυριακή 20.00μμ

«Θές να βρούμε το όνομα μου;» της Κοραλίας Τσόγκα-Νέα παραγωγή!! Κάθε Κυριακή στις 11:30

"Η Μηλιά που όλο γελά και το Μυστικό της Φιλίας" της Κοραλίας Τσόγκα-2ος χρόνος επιτυχίας!! Κάθε Κυριακή στις 16.00 π.μ. 

Σχολής

Πρόγραμμα Λυκείου Επιδαύρου

Πρόγραμμα Λυκείου Επιδαύρου
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ

«Η έλευση του Ξένου» [1] είναι ο θεματικός άξονας που έχει επιλέξει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το έτος 2017 τόσο για τις παραστάσεις και τις άλλες εκδηλώσεις στα δύο θέατρα της Επιδαύρου όσο και για τα εργαστήρια του Λυκείου. Η θεματική αυτή εμπνέεται από το περιεχόμενο των αρχαίων κειμένων και σχετίζεται με τα διλήμματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη υπό το πρίσμα της σύγχρονης παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης.

[1] Έλευσις της Ευφημίας Δ. Καρακάντζα, Μόνιμης Επίκουρης Καθηγήτριας Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από συνολικά 170 ώρες πρακτικών και θεωρητικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών / πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Οι φοιτητές/τριες και σπουδαστές/τριες θα παρακολουθήσουν 1 από τα 8 προσφερόμενα πρακτικά εργαστήρια 75 ωρών καθώς και όλα τα θεωρητικά εργαστήρια,σειρά από masterclasses, διαλέξεις, περιπάτους και άλλες δραστηριότητες, μερικές από τις οποίες θα οργανώνονται από κοινού με την τοπική κοινότητα.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

1. «Αρχαίο Δράμα:Από το κείμενο στη σκηνή» Άντολφ Σαπίρο

2. «Fighting Monkey» Rootless Root – «Τεμαχίζοντας το Σώμα του Χορού» Μάρθα Φριντζήλα

3. «Dancing Birds» Κοέν Ωγκουστίνεν, Ροζάλμπα Τόρρες Γκερρέρο, Γκυ Κουλς

4. «Μετατρέποντας όλο το σώμα σε μάτια» Φιλλίπ Ζαρρίλι – «Ο δούλος ως Ξένος στην αρχαία κωμωδία : Μάσκα και αυτοσχεδιασμός» Σίμος Κακάλας

5. «Από το Δρώμενο στο Δράμα» Μιράντα Τερζοπούλου / «Η φωνή στην τελετουργία του θρήνου στη νεότερη Ελλάδα, η σύνδεσή της με την αρχαιότητα και η χρήση της στη σκηνή» Ρηνιώ Κυριαζή / «Ο κύκλος και η τελεία» Κωνσταντίνος Ντέλλας

6. «Ανακαλύπτoντας τον κωμικό χαρακτήρα» Ενρίκο Μποναβέρα

7. «Σπουδή στην Ηλέκτρα» Σιμόν Αμπκαριάν – Κατρίν Σωμπ Αμπκαριάν

8. «Το μυστικό της Μουσικής στην τέχνη του ηθοποιού και η εμπειρία της εκστατικής υποκριτικής δράσης» Σωτήρης Καραμεσίνης

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

1. «Η λατρεία του Απόλλωνος και του Ασκληπιού στην Επίδαυρο: Υγεία και θέατρο» Βασίλης Κ. Λαμπρινουδάκης

2. «Οι Πέρσες του Αισχύλου: Καρόλος Κουν, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Ντίμιτερ Γκότσεφ» Ελένη Βαροπούλου

3. «Η θεραπευτική λειτουργία των ονείρων στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου» Ελισάβετ Κούκη

4. «Ελεύσις του Ξένου: Η αρχαία τραγωδία και ο Ξένος» Ευφημία Δ. Καρακάντζα

5. «Σινεμά κάτω από τα αστέρια: Ο ξένος στο αρχαίο δράμα όπως απεικονίζεται στον παγκόσμιο κινηματογράφο» Τζω Κακουδάκη

6. «Η έλευσις του Ξένου στην αρχαία τραγωδία, αφορμή για μια συζήτηση πάνω στην ενδυματολογία του θεάτρου» Ιωάννα Παπαντωνίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1. "Βάκχες" Μάρθα Φριντζήλα

Η αξιολόγηση του κάθε μαθητή θα γίνεται από τους επισκέπτες καθηγητές υπό την εποπτεία της Επιτροπής Σπουδών.

Οι μαθητές θα βαθμολογούνται σύμφωνα με το ελληνικό σύστημα αξιολόγησης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Η Επιτροπή Σπουδών του Λυκείου Επιδαύρου απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
α) Κύριο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, σκηνοθέτη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
β) Κυρία Τζωρτζίνα Κακουδάκη θεατρολόγο, σκηνοθέτιδα, σύμβουλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
γ) Κυρία Βασιλική Μπαρμπούση, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
δ) Κυρία Χριστίνα Ζώνιου, θεατρολόγο,σκηνοθέτιδα,θεατροπαιδαγωγό, διδάσκουσα υποκριτικής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
ε) Κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, σκηνοθέτη, διευθυντή Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι διεθνείς συνεργασίες του Λυκείου της Επιδαύρου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υψηλή ποιότητα των σπουδών και του ανθρώπινου δυναμικού καθώς επίσης και για τη διαμόρφωση της φιλοσοφίας του. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου ακαδημιών θεάτρου, δραματικών σχολών και τμημάτων θεατρικών σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής. Το δίκτυο αυτό θα ανταλλάσσει τη γνώση και την εμπειρία του γύρω από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους δραματουργίας, υποκριτικής και σκηνοθεσίας. Εξίσου σημαντικός στόχος είναι επίσης η συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς, θεσμούς και πανεπιστήμια του εξωτερικού, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας πολυφωνικός διάλογος γύρω από σύγχρονα ερευνητικά και παραστασιακά ζητήματα του αρχαίου δράματος. Τέλος, οι συνεργασίες αυτές στοχεύουν στη διερεύνηση πιθανών μορφών υποτροφιών και τρόπων χρηματοδότησης των μελλοντικών σπουδαστών μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής και κινητικότητας.

13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 12 έως 22 Μαΐου 2017 στις Σέρρες με συμμετοχή της Μαίρης Ραζή

13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 12 έως 22 Μαΐου 2017 στις Σέρρες με συμμετοχή της Μαίρης Ραζή
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 12 έως 22 Μαΐου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Είσοδος Ελεύθερη

Για εγγραφή στα Σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 2321054585 & 2321054268 (ώρες γραφείου)

1. Κώστας Νταλιάνης (ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθηγητής Δραματικής Σχολής,πρώην Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου)
Δευτέρα 15/5/2017 ώρα: 6.00΄μ.μ. - 8.00΄μ.μ.
"Να σεβαστούμε τα κείμενα. Η αποδόμηση, ένας ύπουλος εχθρός του θεάτρου".

Δυο λόγια για τη διάλεξη
Το Θέατρο αλλάζει συνεχώς, όπως αλλάζει και η ζωή. Κι αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο, για να μπορέσει να απεικονίσει και να σχολιάσει τις νέες συνθήκες, τα νέα δεδομένα, τις νέες αγωνίες της ανθρωπότητας. Νέα έργα, νέες φόρμες, νέες προσεγγίσεις, διαρκής ανανέωση στα εργαλεία της τέχνης μας.
Ωστόσο, όλο και συχνότερα στις μέρες μας, το θέατρο απομακρύνεται από τους βασικούς του στόχους και μετατρέπεται σε ένα άντρο ματαιοδοξίας των καλλιτεχνών (κυρίως των σκηνοθετών) όπου σκοπός τους δεν είναι να αφηγηθούν μια ιστορία, σεβόμενοι το συγγραφέα και το έργο, αλλά να προβάλουν ξεδιάντροπα το διογκωμένο, παραφουσκωμένο “ΕΓΩ” τους, ποδοπατώντας τα θεατρικά έργα, ασελγώντας ασύστολα πάνω στα κείμενα των συγγραφέων, χρησιμοποιώντας τα έργα τους αποκλειστικά και μόνο για να λάμψουν οι ίδιοι με “τις καταπληκτικές” ιδέες τους, τα “συγκλονιστικά” ευρήματά τους, και το “θεϊκό” ταλέντο τους.
Σ’ αυτή τη συνάντηση θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε διεξοδικά το φαινόμενο της “αποδόμησης των θεατρικών κειμένων”, τους κινδύνους που γεννάει και τα πιθανά μέσα θεραπείας του φαινομένου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήσεις στο μέτρο του δυνατού.
Κώστας Νταλιάνης

2. Μαίρη Ραζή (ηθοποιός,σκηνοθέτης, Καλ/κη Διευθύντρια του Θεάτρου Πρόβα, Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής Prova)
Τίτλος Σεμιναρίου: «Προσέγγιση του ρόλου από τον ηθοποιό στην Κωμωδία και στο Δράμα»
Τετάρτη 17/5/2017 ώρα: 6.00΄μ.μ. - 8.00΄μ.μ. (Βιωματικό – ανοιχτό προς το κοινό)

Οι δρόμοι για την ανάλυση και την ερμηνεία ενός κωμικού ή ενός δραματικού ρόλου είναι πολλαπλοί με μοναδικό όμως στόχο την αλήθεια. Φυσικά η διαφορά στην προσέγγιση ενός δραματικού ρόλου από έναν κωμικό βρίσκεται στη διάθεση. Ποιό χαρούμενη διάθεση, σε τόνους ματζόρε για την κωμωδία και σε τόνους μινόρε για δραματικούς ρόλους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους ρυθμούς, στις παύσεις, στις ατάκες, στην αμεσότητα, στη σημειολογία των κινήσεων, στους αυτοσχεδιασμούς, στην εσωτερική ψυχολογική ροή του ήρωα. Υπάρχουν έργα που μέσα στο δράμα συναντάμε και την κωμωδία εκεί ο ηθοποιός χρειάζεται να επιστρατεύσει όλη την τέχνη και την τεχνική του.

3. Στυλιανός Ροδαρέλης ακαδημαϊκός, σκηνοθέτης και θεωρητικός Θεάτρου
«Ο θεατρικός χαρακτήρας και η δημιουργία του»
Παρασκευή 19/5/2017 – ώρα: 17.30 – 18.20

Θα παρουσιάσει την κοινωνική σημασία του ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και τις διαστάσεις που αποκτά στη σύγχρονη εποχή μας. Προβολή των προσωπικών θέσεων σχετικό με τη δημιουργία του «θεατρικού χαρακτήρα» των ισπανών δραματουργών που συμμετέχουν με τα θεατρικά τους έργα στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

4. Αδόλφος Σιμόν ακαδημαϊκός, δραματουργός και σκηνοθέτης
«Ένα διαφορετικό θέατρο είναι δυνατόν σήμερα»
Παρασκευή 19/5/2017 ώρα: 18.20-20.00

Θα παραθέσει μερικές από τις σκηνικές του προτάσεις και τις πέρφορμανς που έχει πραγματοποιήσει ως δυνατότητες για να σχεδιαστούν νέες δημιουργικές δράσεις μέσα από τις οποίες διεκδικούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η δημιουργία μιας κοινωνικής σκηνής με στόχο να προκαλέσει έντονους στοχασμούς, μέσα από την ελευθερία και την ηθική.
Με την ολοκλήρωση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με τους παρευρισκόμενους μια βιωματική άσκηση βασιζόμενη στη σχέση «Εγώ είμαι – Εγώ ζητώ»

5. Βασιλική Δαλίσκα (ηθοποιός)
Τίτλος: «Σώμα και ήχος. Η αρχή μιας ιστορίας»
Σάββατο 20/5/2017 ώρα: 17.00-20.00

Περιεχόμενο - πλάνο εργαστηρίου: Μια σειρά σωματικών και ηχητικών ασκήσεων για την εξερεύνηση της θεατρικής σωματικής έκφρασης και παραγωγής φυσικών ήχων. Θα παρατηρήσουμε την αλληλοεπιρροή σώματος και φωνής, τις διαφορετικές δυναμικές και αποχρώσεις τους, την σχέση και αλληλεπίδραση τους με άλλα σώματα και με τον χώρο στον οποίο κινούνται. Στόχος μας να οδηγηθούμε, με αυτοσχεδιαστική διάθεση και όπλο μας την φαντασία, στην δημιουργία εικόνων που θα χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία για την αφήγηση μιας ιστορίας.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετο ρουχισμό και παπούτσια.

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Η Πρόβα»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

«Αγάπα το έργο τέχνης μέσα σου, όχι τον εαυτό σου μέσα σ' αυτό» Κονσταντίν Στανισλάβσκι (σκηνοθέτης, ηθοποιός, θεωρητικός του θεάτρου)

Αν το ταλέντο είναι το όχημα, η άρτια εκπαίδευση είναι το καύσιμο που θα σας πάει μπροστά. Γιατί η ηθοποιία μπορεί να είναι μια συναρπαστική τέχνη, όμως ο ηθοποιός πρέπει να διαθέτει αυτοπεποίθηση, γνώσεις, πειθαρχία αλλά και συνέπεια για να την υπηρετήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες

Δημοσίευση: https://www.mcnews.gr/politismos/theatro-kai-xoros/anwtera-dramatiki-sxo...

Εξετάσεις των σπουδαστών στο μάθημα υποκριτκής με υπέυθυνο καθηγητή τον Σωτήρη Τσόγκα

 Εξετάσεις των σπουδαστών στο μάθημα υποκριτκής με υπέυθυνο καθηγητή τον Σωτήρη Τσόγκα
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Εξετάσεις Υποκριτικής Ά εξαμήνου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης ραζή "Η Πρόβα"

Υπέυθυνος καθηγητής: Σωτήρης Τσόγκας

Εξετάσεις Ά εξαμήνου στο μάθημα Υποκριτικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Εύη Δημητροπούλου

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα"
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Εξετάσεις Ά εξαμήνου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα"στο μάθημα Υποκριτικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Εύη Δημητροπούλου.

Καλή επιτυχία σε όλους!!

Μας κάνετε περήφανους!!

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά 2016-2017

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά 2016-2017
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10ΠΜ

Ποια θέματα θα δουλέψουμε φέτος;

1ο Μάθημα: Γνωριμία με το θέατρο.
θεατρικά παιχνίδια γνωριμίας.

2ο Μάθημά: "Φώτα Παρακαλώ".
Πρώτα μαθήματα θεάτρου. Μαθαίνω να περπατώ θεατρικά, παίζω με γκριμάτσες. Αυτοσχεδιασμοί και Παντομίμα.

3ο Μάθημα: "Μια βόλτα ως τ' αστέρια".
θεατρικά παιχνίδια με μουσική, χορό, τραγούδι.

4ο Μάθημα: "Πές μου μια ιστορία"
Διήγηση παραμυθιών, κατασκευή μάσκας.

Το κόστος ανέρχεται στα 50€ μηνιαίως.

Κάθε Σάββατο 10 π.μ. με 11.30 π.μ.

Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου: Έφη Καραγιάννη

Εισαγωγικές Εξετάσεις της Σχολής-Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6μμ

Εισαγωγικές Εξετάσεις της Σχολής-Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6μμ
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6μμ θα διεξαχθούν οι Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα".

Εγγραφή 200€

Δίδακτρα απο 180€!!

Θα δοθούν τρείς (3) υποτροφίες!

Παρακαλώ οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την γραμματεία στο 2108818326 και 2108818117.

Έναρξη μαθημάτων της Δραματικής Σχολή "Πρόβα" της Τρίτη 11 Οκτωβρίου

Έναρξη μαθημάτων της Δραματικής Σχολή "Πρόβα" της Τρίτη 11 Οκτωβρίου
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα" ξενικά τη νέα σπουδαστική περίοδο την Τρίτη 11 Οκτωβρίου!!

Οι εγγραφές συνεχίζονται!!

Σας περιμένουμε από τις εγκαταστάσεις της Σχολής μας να σας ενημερώσουμε για το νέο μας πρόγραμμα!!

Δωρεάν Τμήματα Προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

Δωρεάν Τμήματα Προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

Δωρεάν Τμήματα Προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού


Δίνονται ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για το 1ο έτος!!

Μείωση διδάκτρων έως 25% στους επιτυχόντες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η Πρόβα"

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Τετάρτη  25/5 18.00-21.00

Πληροφορίες: 210 8818326

Σεμινάριο Αγωγής Λόγου και Αποφυγής Άγχους του Σωτήρη Τσόγκα-Έναρξη Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 6μμ

Σεμινάριο Αγωγής Λόγου και Αποφυγής Άγχους του Σωτήρη Τσόγκα-Έναρξη Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 6μμ
Ενεργή Ανακοίνωση: 
ΝΑΙ
Περιεχόμενο: 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ- ΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ « η ευ-θυμία »

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  :ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ(Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγητής ΛΟΓΟΥ και ΑΝΑΠΝΟΗΣ, Συγγραφέας)

 

Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «η ευ-θυμία»,  οργανώνει σεμινάριο λειτουργικής αναπνοής, αγωγής λόγου, ορθοφωνίας, εκφραστικής επικοινωνίας και αποφόρτισης του ΑΓΧΟΥΣ, με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας και της ποιότητας στην επικοινωνία.

Το Κέντρο απευθύνεται σε  όλους  και ιδιαιτέρως  στους επαγγελματίες των οποίων η εργασία σχετίζεται με τον πάσης φύσεως ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ και  τηνΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ιδιαιτέρως « η ευ-θυμία » μπορεί να προσφέρει βοήθεια  στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στο θέατρο, τον κινηματογράφο. Σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστέςΟΛΩΝ των βαθμίδων και κλάδων. Σε ελεύθερους επαγγελματίες που η ειδικότητά τους έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις εκφραστικής επικοινωνίας: δικηγόρους, δικαστικούς, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ιερωμένους, στρατιωτικούς, πολιτικούς, διαφημιστές, στις δημόσιες σχέσεις, ασφαλιστές, προπονητές   αθλητών, επιχειρηματίες . Σε στελέχη Δημοσίων και Ιδιωτικών  Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που έρχονται  σε επαφή με το κοινό. Σε εμψυχωτές πολιτιστικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων  δημιουργικής απασχόλησης  καθώς και  σε ΟΛΟΥΣ όσοι είναι ευάλωτοι στο  ΑΓΧΟΣ.

Η εκπαιδευτική μέθοδος του Κέντρου βασίζεται σε 20ετή  διδακτική εμπειρία και 10ετή έρευνα πάνω στις  διανοητικές, συναισθηματικές και σωματικές καταστάσεις ΑΓΧΟΥΣ και την σχέση τους με την αναπνοή την φωνή, το νευρο-μυϊκό σύστημα και τα ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

 

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα εκπαιδευτείτε:

  • Να εντοπίζετε τους παράγοντες που σας αγχώνουν ανά περίπτωση
  • Να χρησιμοποιείτε τεχνικές για να ελέγχετε το άγχος σας
  • Πώς να συνειδητοποιείτε και να αξιοποιείτε την υπολανθάνουσα επικοινωνία
  • Πώς να έχετε αυτοκυριαρχία, να πείθετε και να προκαλείτε το ενδιαφέρον

 

 Στο τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ. Κάθε Πέμπτη 18.00-20.00

 

ΤΙΜΗ: 250 ΕΥΡΩ (ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ)

βιογραφικό Σωτήρη Τσόγκα

 

Πληροφορίες – εγγραφές: 210-8818326, 210-8818117