Χορηγός Επικοινωνίας

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 2086663
  • Unique Visitors: 83533

"Το Τέρας και εγώ" του Σταμάτη Μαλέλη - Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00μμ, Κυριακή 20.00μμ

«Θές να βρούμε το όνομα μου;» της Κοραλίας Τσόγκα-Νέα παραγωγή!! Κάθε Κυριακή στις 11:30

"Η Μηλιά που όλο γελά και το Μυστικό της Φιλίας" της Κοραλίας Τσόγκα-2ος χρόνος επιτυχίας!! Κάθε Κυριακή στις 16.00 π.μ. 

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή "Πρόβα"

Η πολυετής πείρα και προσφορά στο χώρο της θεατρικής τέχνης, μας οδήγησαν στη δημιουργία Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, αναγνω­ρισμένης από το Κράτος, η οποία λειτουργεί από την εκπαιδευτική περίοδο 2001-2002. Με τον τρόπο αυτό έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας τη γνώση και την εμπειρία μας.

Με την ίδρυση της Δραματικής Σχολής πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Με βάση την πορεία της αισθητικής και θεατρικής παιδείας, όπως εξελίχθηκε και προχωρεί ως τις μέρες μας ακολουθώντας τα νέα ρεύματα, θεμελιώνουμε σαν συνέχεια της παρουσίας μας στο θέατρο αυτήν την Σχολή.

 

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ "Η ΠΡΟΒΑ"
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Αρ. Αποφ. ΥΠΠΟ 31453/30-7-2001
(ΦΕΚ 1072/Β/13-8-2001)

 

2001: Ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Δραµατικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ», αναγνωρισμένης από το κράτος, η οποία στεγάζεται στο διατηρητέο νεοκλασικό διώροφο, γωνία Αχαρνών και Ηπείρου 39.
2002: Έναρξη λειτουργίας του Θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» που συστεγάζεται µε τη Σχολή.
2003: Διοργανώνεται το εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Εικονική Πραγµατικότητα» σε συνεργασία των σπουδαστών της Δραµατικής Σχολής µε τη Γενική Γραµµατεία Νέας Γενιάς. Εκδίδεται αντίστοιχο βιβλίο από την οµάδα των σπουδαστών και των καθηγητών.
2005: H Ανώτερη Σχολή Δραµατικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» συµµετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Δραµατικών Σχολών «Υπερίων» που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, και λαµβάνει τρία πρώτα βραβεία. Το πρώτο ειδικό βραβείο καλύτερης παράστασης, και δύο πρώτα βραβεία ερµηνείας δεύτερου γυναικείου ρόλου.
2006: Συµµετοχή της Σχολής για δεύτερη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Δραµατικών Σχολών «Υπερίων» όπου λαµβάνει πάλι δυο πρώτα βραβεία. Βραβείο ερµηνείας πρώτου και δεύτερου γυναικείου ρόλου. Τα πέντε βραβεία που δόθηκαν από την Κριτική Επιτροπή συνιστούν μεγάλη τιµή για την χώρα µας και αποτελούν ξεχωριστή αναγνώριση της εκπαιδευτικής δουλειάς της Σχολής µας.
2007: Συµµετοχή της Σχολής στο πρόγραµµα «Promot Cult 2007» σε συνεργασία µε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σύγχρονα Βαλκάνια».
2010: Εκδίδεται σε συνεργασία µε τη Γενική Γραµµατεία Νέας Γενιάς εκπαιδευτικό εγχειρίδιο έρευνας και σπουδής της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας µε τίτλο «Πάθει Μάθος».