Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 526259
  • Unique Visitors: 8581

«Η ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ» της Ελίζε Βιλκ -Πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου

Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή "ΠΡΟΒΑ" για παιδιά και εφήβους-Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγικών Εξετάσεων στο ΥΠΠΟΑ για τις δραματικές σχολές 2019

Δημήτρης Φραγκιόγλου

Δημήτρης Φραγκιόγλου

Διδάσκει στην Σχολή:


Βιογραφικό Σημείωμα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΓΛΟΥ
Ηθοποιός – Σκηνοθέτης - Σεναριογράφος

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απόφοιτος της Σχολής Βεάκη. Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας «ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ». Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο ΘΕΑΤΡΟ έχει συνεργαστεί με:
το Εθνικό Θέατρο, την Ομάδα Θέαμα, το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί τη Θεατροκίνηση, το Θέατρο Στοά, το Θέατρο Πολιτεία, το Θέατρο Τόπος Αλλού και τα ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Λάρισας, Ρούμελης, Καλαμάτας και Ρόδου καθώς και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου.

Ως ΗΘΟΠΟΙΟΣ έχει παίξει στα έργα:
Η Εξαίρεση κι ο Κανόνας, Ο Σβέυκ στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, Σκουπίδια, Το Χρυσό Κλειδί, Οι Πανουργίες του Μπερτόλδου, Ο Κεραμιδοτρέχαλος, Οι Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Άλλος Χαβάη Άλλος Πληρώνει, Στο Βάθος Μύθος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Εγώ ο Αντονέν Αρτώ, Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ, Ο Υδραυλικός, το Κοτόπουλο και η Κα Ρούλα, Ψυρρή Μπερζέρ, Φερμουάρ, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου, Γελώντας Άγρια, Ο Γάμος Διεκόπη, Ο Σούπερσταρ, Ο Διάολος Μέσα του, Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3, Δωδέκατη Νύχτα, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Φούστα Μπλούζα, Παραμύθι Χωρίς Όνομα, Φωνάζει ο Κλέφτης, Ο Θεός Βαριέται Τώρα Τελευταία, Victor Victoria.

Ως ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ έχει σκηνοθετήσει τα έργα:
Charlie the Chicken, Dreamers, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Όσο για τη Νίνα…, Ένα Άδειο Πιάτο Στο Μπιστρό «Το Μεγάλο Βόδι», Τέσσερις Σκύλοι Και Ένα Κόκαλο, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου.

Σκηνοθέτησε το έργο του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Νεκτάριου Κουνεδάκη Η Σύλληψη Beton 2012. (Θεατρικό Αναλόγιο)

Σκηνοθέτησε την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο Δήμο Ασπροπύργου 2012.

Είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης για τον Κ. Π. Καβάφη Κατά τες Συνταγές του Ποιητή που παρουσιάστηκε στο θέατρο Αγγέλων Βήμα και στη Γιορτή του Βιβλίου 2013

Σκηνοθέτησε το θεατρικό δρώμενο - μέρος της δράσης «Στις Εκλογές Ψηφίζουμε ακόμη περισσότερες ΓΥΝΑΙΚΕΣ Δες το θετικά! Πες ναι στην ισότητα με την ψήφο σου!» (28 Απριλίου – 4 Μαΐου 2014) στα πλαίσια του έργου «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. (2014)

Δημιούργησε και σκηνοθέτησε το πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο Dementia για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ως ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ έχει μεταφράσει σε συνεργασία με τη Χριστίνα Παπαδάκη τα έργα:
Φερμουάρ των M. Cash & D. Hughs, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου του David Sedaris, Γελώντας Άγρια του Christopher Durang (Εκδ. University Studio Press, 2001), Ο Γάμος Διεκόπη των E. Scribe & M. Μélesville, Ο Σούπερσταρ των B.V. Zandt & J. Milmore, Ο Διάολος Μέσα του του David Lindsay-Abaire (Εκδ. University Studio Press, 2004), Όσο για τη Νίνα… του Steven Dietz, Ένα Άδειο Πιάτο Στο Μπιστρό «Το Μεγάλο Βόδι» του Michael Hollinger (Εκδ. University Studio Press, 2009), Τέσσερις Σκύλοι Και Ένα Κόκαλο του John Patrick Shanley.

Ως ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ έχει γράψει σε συνεργασία με τη Χριστίνα Παπαδάκη το θεατρικό έργο Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3 (Εκδ. University Studio Press, 2006).

Στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός σε πολλές σειρές όπως:
Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Η Αναγέννηση ενός Έθνους, Απαράδεκτοι, Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή, Cheek to Cheek, Μόνη εξ’ Αμελείας, Οι Περιπέτειες της Χριστίνας του Ευγ. Τριβιζά, κα.

Σκηνοθέτησε το δραματοποιημένο μέρος της παιδικής εκπομπής Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία

Ως ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ έχει παρουσιάσει την παιδική εκπομπή για το βιβλίο Ταξίδι στις Σελίδες.

Στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες – ενδεικτικά:
Ροζ Γάτος, Αδελφή μου Αγάπη μου, Τα Στραβάδια, Λόρδαν ο Βάρβαρος, Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών, Ο Γιος του Τσάρλι, Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις, The Bachelor, Το Μαγικό Δέρμα.

Ως ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ έχει συνεργαστεί στα σενάρια των Τηλεοπτικών Σειρών:
Απαράδεκτοι, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Καλά Ξεμπερδέματα, Cheek to Cheek.

Στον Κινηματογράφο έχει συνεργαστεί στα σενάρια: Ο Γιος του Τσάρλι (μεγάλου μήκους), Μπιγκ Χιτ (μεγάλου μήκους), Πέντρο Νούλα (μεγάλου μήκους), Ποιος κούρεψε τον Courier? (μικρού μήκους) την οποία και σκηνοθέτησε.

Ως ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ έγραφε και παρουσίαζε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου την ραδιοφωνική εκπομπή Πάμε Γυρεύοντας – Β! Πρόγραμμα.

Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου και στο Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λυκόβρυσης.