Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 643033
  • Unique Visitors: 14350

"Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους" του Ρομπέρ Τομά- Πρεμιέρα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 9μμ
Παρασκευή, Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή 8μμ

"Το Τέρας και εγώ" του Σταμάτη Μαλέλη για 3η χρονιά στο Θέατρο Πρόβα-Πρεμιέρα Τετάρτη 1 Νοεμρίου στις 20.00μμ

Κάθε Τετάρτη στις 20.00μμ

«Στη Μαγευτική Κοραλλοχώρα» του Αντώνη Ζιώγα-Νέα παραγωγή!!Πρεμιέρα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 4μμ

Η "ΤΡΑΤΑ" μας...ταξιδεύει στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ στις 10 Ιουνίου στις 7μμ

Η "ΤΡΑΤΑ" μας...ταξιδεύει στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ στις 10 Ιουνίου στις 7μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 7ΜΜ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ Η ΤΡΑΤΑ

ΣΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ»

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΗ

Συμμετοχική παράσταση

 

Το Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει το έργο του Τάκη Χρυσούλη, «ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ Η ΤΡΑΤΑ ΣΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ » για μια μοναδική παράσταση τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7μμ στο Κηποθέατρο Παπάγου. Το έργο παρουσιάζεται με ένα πρωτότυπο τρόπο, έχει ανεβεί με την διαδραστική μέθοδο interactiveκαι στηρίζεται περισσότερο, στο παιχνίδι, στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών που παίρνουν μέρος   ως «ηθοποιοί» και βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης η οποία έχει περιοδεύσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

"Πως το φεγγάρι έχει τράτα και ο ουρανός Βαρκούλες; Ποιός είναι αυτός ο περίεργος τόπος; Η Λαμπυρίτσα θέλει να πάει ξύπνια και να γνωρίσει την Ονειροχώρα. Τη χώρα των ονείρων. Η γιαγιά Σκοτεινούλα της εξηγεί με ποιο τρόπο θα φτάσει στον προορισμό της. Η περιπέτεια ξεκινά.

Με την βοήθεια της Σελήνης και της Γοργόνας η Λαμπυρίτσα παρέα με τους μικρούς θεατές με παραμυθένια πλάσματα τον φίλο της τον Γρύλλο και το Μανιτάρι μόνους-μόνους όλοι μαζί θα …πετάξουν στον ονειρεμένο προορισμό τους. Για να φτάσουν στον άγνωστο και όμορφο κόσμο της φαντασίας θα πρέπει να ξεφορτωθούν τους φόβους και τις στεναχώριες τους, να τολμήσουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και την σκληρή πραγματικότητα.

Όλα τα δώρα της νύχτας είναι απλωμένα για όσους φτάσουν ξύπνιοι. Οι φόβοι φεύγουν καθώς φροντίζει γι’ αυτό η γοργόνα Αλιάνθη, που φέρνει τον καθρέφτη της αλήθειας. Το μήνυμα που περνάει το έργο στα παιδιά είναι ότι όταν βάζουν ένα στόχο πρέπει να προσπαθούν να τον πετυχαίνουν. Η προσπάθεια και η διαδρομή έχουν αξία.

Ένα μαγικό παραμύθι που διώχνει τους φόβους. Μια παράσταση συμμετοχικού θεάτρου που απελευθερώνει τα παιδιά. Η σελήνη στη βόλτα της αποκαλύπτει τον βαθύτερο κόσμο των πλασμάτων που συναντά με την βοήθεια των παιδιών".

Τάκης Χρυσούλης

 

Συντελεστές

Συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα

Σκηνικά-κοστούμια: Γεράσιμος Ελ Σερίφ

Μουσική: Σπύρος Παζιώτης

Στίχοι τραγουδιών: Τάκης Χρυσούλης 

Χορογραφίες: Γωγώ Παπαϊωάννου

Φωτισμοί: Αχιλλέας Κουτσούρης

Ηλεκτρολόγος: Ηλίας Σαλβάνος

Φωτογραφίες: Γιώργος Πανηγυρόπουλος.

Ηθοποιοί

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 

Λαμπυρίτσα (Nάντια Αντωνίου): Μια πασχαλίτσα της νύχτας ,χαρούμενη και αισιόδοξη. Επιθυμεί διακαώς να φτάσει ξύπνια στην ονειροχώρα και παίρνει και τα παιδιά μαζί της για να τα καταφέρει.

Σκοτεινούλα (Ελισάβετ Μπενίση): Μια καλή γιαγιά που χαρίζει στα παιδιά το κουβάρι που φτάνει στην ονειροχώρα για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Γρύλλος (Γιάννης Χαντέλης): ο μονόχορδος βάρδος της παρέας. Γεμάτος κέφι, γλεντοκόπος και περίεργος για όλα.

Σελήνη (Ελισάβετ Μπενίση) : Η νέα και ωραία σελήνη. Είναι επίσης ευγενική και βοηθάει τα παιδιά στον δρόμο για την ονειροχώρα όταν κανείς είναι ξύπνιος.

Μανιτάρι Μόνους – Μόνους (Nάντια Αντωνίου): Μοναχοπαίδι, μοναχογιός. Θέλει παρέα για αυτό ακολουθεί τα παιδιά στην ονειροχώρα.

Η Γοργόνα Αλιάνθη (Χαριτωμένη Γκουράσα): Η όμορφη νεράϊδα του παραμυθιού αγαπάει τα παιδιά και τους βοηθάει με τον καθρέφτη της αλήθειας να διώξουν τους φόβους τους όταν φτάσουν στην ονειροχώρα

Αστροπαιδάκια- κάμπιες- πεταλούδες (Οι μικροί θεατές): Τα αστροπαιδάκια φωτίζουν το δρόμο της σκοτεινούλας. Οι κάμπιες βοηθούν το Γρύλλο και μεταμορφώνονται σε όμορφες πεταλούδες

Πρόγραμμα Παραστάσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 7ΜΜ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Τρέιλερ Παράστασης

Gallery Εικόνων

Γοργόνα Αλιάνθη Σελήνη Μανιτάρι Μόνους – Μόνους Γοργόνα Αλιάνθη-Γρύλλος Η "ΤΡΑΤΑ" μας...ταξιδεύει στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ στις 10 Ιουνίου στις 7μμ Η "ΤΡΑΤΑ" μας...ταξιδεύει στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ στις 10 Ιουνίου στις 7μμ Η "ΤΡΑΤΑ" μας...ταξιδεύει στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ στις 10 Ιουνίου στις 7μμ Η "ΤΡΑΤΑ" μας...ταξιδεύει στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ στις 10 Ιουνίου στις 7μμ

Επισυναπτόμενα Αρχεία