Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 1721107
  • Unique Visitors: 18310

Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή "ΠΡΟΒΑ" για παιδιά και εφήβους-Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

«Η ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ» της Ελίζε Βιλκ -Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου

Τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγικών Εξετάσεων στο ΥΠΠΟΑ για τις δραματικές σχολές 2019

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ» του Υάκινθου Μάϊνα-Νέα παραγωγή!

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ» του Υάκινθου Μάϊνα στο Θέατρο Πρόβα

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ» του Υάκινθου Μάϊνα

Συμμετοχική παράσταση για παιδιά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο Αίσωπος καταφθάνει στο μικρό βασίλειο του Λάιου και της Ισμήνης ζητώντας την βοήθειά τους. Έχει χάσει την έμπνευση του και δεν μπορεί να γράψει πλέον παραμύθια. Η Ισμήνη διατάζει την μονάκριβη της κορη, Περσεφόνη -ένα καλόκαρδο μα άτακτο κοριτσι που της αρέσει να ανακατεύει τον κόσμο με τα ψέματά της- να ταξιδέψει στο παραμυθοδάσος που ζει ο Αίσωπος και να συγκεντρώσει ιστορίες ώστε να τον βγάλει από το συγγραφικό του τέλμα. Η Περσεφόνη ξεκίνα για μια περιπέτεια που θα της αλλάξει τη ζωή. Μέσα στο δασός συναντά έναν τροβαδούρο που πιστεύει ότι ο κύκνος του τραγουδάει, μια διψασμένη αλεπού χωρίς ουρά, ένα τζίτζικα που του χαλάει την ηρεμία ένα μυρμήγκι, έναν ψηλομύτη λαγό που μαλώνει με μια χελώνα κι ένα άγριο λιοντάρι που χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Κανείς όμως από αυτούς δεν έχει να της πει μια ιστορία. Λυπημένη, ηΠερσεφόνη, λέει στον Αίσωπο ότι δυστυχώς, δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Ότι η ταλαιπωρία που πέρασε πήγε χαμένη και του διηγείται τις περιπέτειες της.Το πρόσωπο του παραμυθά λάμπει. Αυτά θα γίνουν τα καλύτερα του παραμύθια! Θα μείνουν για πάντα στην ιστορία και θα κάνουν πολλά παιδιά ευτυχισμένα!
Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Φέτος η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου "ΠΡΟΒΑ"κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια παράσταση αφιερωμένη στον πρώτο παραμυθά, τον Αίσωπο! Τι άραγε τουέδωσεέμπνευση; Πως κατάφερε και σκάρωσετόσεςιστορίες που παραμένουν παγκοσμίως γνωστές μέχρι σήμερα; Μέσα στο έργο συμπεριλαμβάνονται 6 μύθοι του Αισώπουσυνδυασμένοι με άφθονοπαιχνίδι και τραγούδια. Οι μικροίθεατέςμαθαίνουν: την εκτίμηση, την ισότητα, την υπομονή, την επιμονήαλλάκυρίως να μηναπογοητεύονταιακόμα κι όταν ότι όλα πάνε στραβά.
Κοραλία Τσόγκα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Τι θα ήταν η παιδική μας ηλικία χωρίς τα παραμύθια; Ποια ανάγκη μας κάνει να πιστεύουμε στη μαγεία, στον Άγιο Βασίλη και σε όλα αυτά που βρίσκονται σε ένα βασίλειο πολύ μακριά από εδώ; Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς τους μύθους του Αισώπου; Στην εποχή που η πληροφορίες τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς, η ανάγκη για "παραμύθιασμα"είναι πιο έντονη από ποτέ.Ενωοι "μεγάλοι"παλεύουμε,μεαγωνία, ναδιατηρήσουμε το παιδί μέσα μας ζωντανο, τασύγχροναπαιδιάβιάζονταιναμεγαλωσουν. Βιάζονται να αφήσουν πίσω τους την μια καιμοναδική ευκαιρία να υπάρξουν παιδιά. Κάπου εκεί πιάστηκε το νήμα αυτής της ιστορίας. Με ορμητήριο το λιμανιτης φαντασίας και τους γνωστότερος μύθους του Αισώπουγράφτηκε ένα νέο παραμύθι.Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.
ΥάκινθοςΜάινας

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα
Εικαστικη επιμέλεια: Άννα Μάινα
Μουσική/στίχοι: Υάκινθος Μάινας
Χορογραφίες/κινησιολογία: Κοραλία Τσόγκα

Ηθοποιοί

Σοφία Γεωργοπούλου
Ήρα Σταυροπούλου
Υάκινθος Μάινας

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Πρεμιέρα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 4μμ

Δίδονται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

*Αναλαμβάνουμε και την οργάνωση παιδικών πάρτυ.

Τρέιλερ Παράστασης

Gallery Εικόνων

Επισυναπτόμενα Αρχεία