Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Επισκεψιμότητα

  • Total Visitors: 456519
  • Unique Visitors: 4402

«Η ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ» της Ελίζε Βιλκ

Τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγικών Εξετάσεων στο ΥΠΠΟΑ για τις Δραματικές Σχολές 2020

Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή "ΠΡΟΒΑ" για παιδιά και εφήβους-Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Ημερίδα με θέμα "Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή" τη Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 8.30μμ-Εισηγητές: Σταμάτης Μαλέλης, Μένη Μαλλιώρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέατρο ΠΡΟΒΑ

Πέμπτη 15 Μαρτίου, 8:30 μ.μ

«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»:
Συνάντηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης

Με εισηγητές τον Σταμάτη Μαλέλη και τη Μένη Μαλλιώρη

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, 8:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή», στην αίθουσα του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ Αχαρνών και Ηπείρου 39 στην Αθήνα.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Σταμάτης Μαλέλης, συγγραφέας και δημοσιογράφος και η καθηγήτρια ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο Μένη Μαλλιώρη και ο στιχουργός Κυριάκος Ντούμος.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την κατάθλιψη.
Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Με την υποστήριξη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο Πρόβα
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Σχετικές Εικόνες

Μένη Μαλλιώρη Σταμάτη Μαλέλη Κυριάκος Ντούμος

Επισυναπτόμενα Αρχεία